Cranberry Christmas Brunch…și un concurs.

Merișorul este un fruct minune, ce conține o mulțime de vitamine – A, C, B, acid folic, minerale – Calciu, Fier, Potasiu și este un puternic antioxidant natural. În medicină este utilizat pentru tratarea infecțiilor urinare, prevenirea bolilor de inima, a celor digestive, în combaterea cancerului. Poate fi consumat sub formă de suc, sirop, ceai, uscat, extract sau tinctura.

În bucătărie poate fi folosit într-o mare varietate de preparate, așa cum am văzut la brunch-ul organizat de Freya Production și Cranberry Marketing Committe (CMC) România, care și-a propus să promoveze beneficiile merișorului american și nu un brand anume.

Mersior_sebare_decembrie_2015 098

Au fost prezentate câteva rețete cu merișor – punch (suc de merișor și portocale, aromatizat cu cardamon, cuișoare, scorțișoara, boia), brioșe cu mere și merișoare, turtă dulce.

Ca feluri principale am degustat chifteluțe cu cimbru cu sos de tomate și merișoare, alături de o salată răcoritoare de pătrunjel, nucă și merișor.

Cel mai surprinzător preparat a fost supa de scoici și homar, cu, bineînțeles, merișor. Gustul dulce – acrișor al fructului se combină de minune cu gustul ușor sărat, de mare, al scoicilor.

 

Cu această ocazie a fost lansat și un CONCURS pentru bloggerii culinari. Instrucțiunile concursului sunt:

  • dați frâu liber imaginației și creați rețete de sărbatori, folosind ca ingredient principal sau auxiliar merișorul, în oricare dintre variantele disponibile – uscat, suc, cereale cu merișor, biscuiți, sirop sau merișoare congelate.
  • sa postați preparatele pe pagina de facebook American Cranberry, folosind hastag-ul #GatescCuMerisoareAmericane și să adunați cât mai multe like-uri și comentarii
  • un participant are dreptul sa participe cu mai multe rețete.
  • perioada de desfășurare este 17 – 27 decembrie 2015
  • top 5 cele mai apreciate rețete (în urma like-urilor, comment-urilor, share-urilor de pe facebook) vor fi publicate în noua brosura US Cranberry
  • luni, 4 ianuarie se spune stop aprecierilor iar marți, 5 ianuarie, vor fi anunțați câștigătorii concursului.

Premii:

Cele mai apreciate 5 rețete vor apărea în brosura US Cranberry, care este distribuita la nivel internațional.

Rețeta cu cele mai multe like-uri va primi, în plus, un coș cu produse pe bază de merișoare și un aparat pentru facut brioșe, Taurus Cupcake.

Mai multe detalii le găsiți pe pagina de facebook MerișorAmerican

Succes!

 

 

 

Leave a comment