Magie la Casa di Peroni

Pe 8 Decembrie am participat, la Casa di Peroni, de pe Victoriei 46, la un workshop de bucătărie moleculară, susținut de Chef Răzvan Alexandru.

Mersior_sebare_decembrie_2015 013

Chef Răzvan Alexandru a lucrat în peste 60 de restaurante din întreaga lume și este singurul bucătar român care a gătit alături de Chef Ferran Adria, considerat părintele bucătăriei moleculare.

Mersior_sebare_decembrie_2015 056

Bucătăria moleculară îmbină arta și chimia, dând naștere la rețete inovatoare, ca aceasta pe care am pregătit-o noi –  Caviar de Aperol – folosind ingrediente, ustensile și procedee neobișnuite: am amestecat Aperol cu apa plată, zahăr, agar agar și apoi, cu ajutorul unei caviar box, am creat mici bobițe de caviar. Pentru solidificare, am scufundat bobițele într-o baie de calciu (Xantan+apa).

Rezultatul final este un caviar fin,care îți mângâie cerul gurii cu aroma placută de Aperol.

Mersior_sebare_decembrie_2015 052

Ingredientele utilizate în gastronomia moleculară sunt toate de origine biologică – marină, vegetală sau animală, iar aditivii sunt conform standardelor UE.

Tot în cadrul workshopului a fost realizat, în premieră mondială chiar, un mouse din bere Peroni cu azot lichid (-196 grade). Spectaculos!

Mai multe detalii legate de evenimente, noutăți, restaurant, le găsiți pe pagina Casa di Peroni.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s