Milano/Bergamo

Zilele trecute am profitat de ofertele generoase la biletele de avion de la Ryanair (care, de ieri, are și site în limba română) și am dat o fugă la Milano.

Până să ajungem la Milano, ne-am oprit în Bergamo, care pe lângă aeroport, are și câteva atracții turistice.

Orașul vechi, Bergamo, este situat pe o colină, de unde puteți admira orașul nou și o parte din Lombardia. In orașul vechi se intră pe sub poarta San Giacomo, se continuă cu străzi înguste, pietruite, cu clădiri vechi și impunătoare, în diferite stiluri arhitecturale, cu un farmec aparte.

De-a lungul străzilor sunt o mulțime de magazinașe și terase, care te răsfată cu  delicatese locale – dulciuri și preparate de patiserie, de brutărie, pizza delicioasă – cafenele în aer liber, hoteluri, restaurante, cu prețuri pe masura.

 

Din Piazza Vecchia, inima orașului vechi, se merge în Piazza del Duomo, se poate vizita Catedrala, basilica Santa Maria Maggiore, turnul civic, capela Colleoni.

Puteți vizita și cele câteva muzee: Donizetti, Rocca, muzeul de arheologie, muzeul de știință, precum și Accademia Carrara, care adăpostește o colecție importanta de picturi în stil medieval, renascentist și baroque (prețul unui bilet este de 12euro întreg si 10 euro redus).

12696186_932576373525225_1977486139_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s