Plăcințelele bunicii

on

Am facut de multe ori reteta de placintelele de la bunica, cu diverse umpluturi, in functie de dispozitie si anotimp. Primavara pot fi umplute cu spanac, stevie, leurda, urzici.

Reteta este una foarte simpla si necesita putine ingrediente:

Aluatul – faina 500 gr (am folosit faina marca Raftul Bunicii), un ou, o cutie de iaurt grecesc cu 10% grasime, putin ulei de masline, putina apa, o lingurita praf de copt.

12403_1204165106279980_5758847860013479729_n

Umplutura – spanac, stevie, leurda (taiate fâșii), branza de burduf sau branza de vaci/oaie, maruntita si scursa bine de zer, ulei de masline. Se poate aduga si diverse seminte (in, chimen) atat in umplutura cat si peste aluat.

923282_575924549107022_2007292000_n

Nu am preparat termic spanacul inainte, pentru ca se inmoaie de la caldura, in momentul in care va sta la cuptor (15, 20 min).

Eu am avut si ajutoare 🙂

970894_575924175773726_1187895267_n (1)

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s