Ajută un copil să meargă la școală!

In România anului 2017 situația copiilor și tinerilor nu este tocmai roz. Conform unui studiu (Strategia pentru Tineret 2014-2020) peste un sfert din populația tânară a tarii (28,1%) se afla in saracie relativa si aproape jumatate din ei (40,3%) sunt in risc de saracie sau excluziune sociala.  Acest fenomen are drept cauze principale, printre altele,  lipsa educatiei sau accesul redus la educatie si lipsa competentelor necesare pentru gasirea unui loc de munca. Tinerii care au un nivel scazut de educatie au sanse mai reduse de a intra pe piata muncii.

shoebox_2016-176

In anul 2015 aproximativ 19,1% din elevi paraseau prematur sistemul de invatamant. Un procent insemnat din acestia il reprezinta copiii din mediul rural. Acestia se confrunta cu o serie de probleme, care ii impiedica sa-si continue studiile: accesul deficitar la sistemul de educatie din cauza saraciei si a lipsei masurilor de sprijin din partea autoritatilor. In multe comunitati rurale institutiile de invatamant au fost desfiintate, cu cat distanta fata de scoala este mai mare, cu atat copiii sunt expusi abandonului scolar. Migratia dascalilor – scolile din mediul rural nu sunt atractive pentru personalul didactic, indiferent de disciplina predata, dascalii schimba unitatea de invatamant chiar si pe parcursul anului scolar, iar elevii sunt nevoiti sa se adapteze unui nou stil de predare, unor cerinte noi etc.

Una dintre consecintele ingrijoratoare ale abandonului scolar este si faptul ca necontinurea studiilor duce si la maternitate timpurie in randul tinerelor.

Acum, putem si noi sa contribuim la rezolvarea diverselor probleme cu care se confrunta copiii si tinerii, si nu numai, datorita BCR care a creat platforma de donatii online Bursa Binelui , care gazduieste Campionatul de Bine.

15585168_1046048038852048_5906558911639641617_o

Campionatul de bine este o competitie de strangere de fonduri adresata ONG-urilor, premiile constand în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x numar de donatori unici. Au fost alese ca finaliste un numar de 42 de proiecte.

Puteti alege ONG-ul (si cauza sociala) pe care doriti sa il sustineti si sa donati direct pe platforma. Lista lor o puteti gasi aici https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?StageId=11&editionId=5

Data limita pana la care puteti dona este 15 februarie.

Din cele 42 de proiecte am ales sa sustin proiectul Fii tu eroul unui copil – ajuta-l sa mearga la scoala, derulat de Asociatia Hermes Bucuresti. Mai multe detalii despre proiect puteti gasi aici https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Fii-tu-eroul-unui-copil-Ajuta-l-sa-mearga-la-scoala.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s