Biscotti cu nuci și fulgi de ardei

nov_food-086

Rețeta este foarte simplă:

  • 3 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr faină
  • 50 ml ulei de nucă
  • nuci sau alune
  • ciocolată
  • scorțișoară (opțional)
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • fulgi de ardei

Se amesteca ouăle cu zaharul, se adaugă uleiul de nucă apoi făina cu sarea si praful de copt. Adăugați nucile, ciocolata tăiată mărunt si fulgii de ardei iute. Aluatul va fi unul lipicios, dacă este prea greu de lucrat cu el, mai adăugați puțină făină. Se modelează 3 batoane (gen ruladă) si se pun la cuptor, la 180 grade, circa 20min. Când sunt aproape copți se taie felii și se mai pun la copt pentru încă 5 minute (biscotti – copți de 2 ori).

Am folosit ulei de nuca Bufetto,  un ulei presat la rece, fabricat în România.

Informatii nutriționale – 100 ml ulei de nuca conțin:

  • Acizi grasi saturati 10.1 ml
  • Acizi grasi mononesaturati 22.8 ml
  • Acizi grasi polinesaturati 63.3 ml

Valoare energetica pentru 100 ml: 884 kcal / 3699 kj

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s