Horeca Next Level – Food&Bar

In data de 18 octombrie, la hotel Sheraton, a avut loc un nou eveniment organizat de Food@Bar Magazine. Tema aleasa a fost: consumatorul modern – intre fine dining, comfort food si street food.

S-a discutat despre conceptul  de fine dining in Romania, relatia cu furnizorii si criza de personal din domeniul Horeca. Am aflat despre meniurile corporate, servite si consumate in 45 de minute, ale restaurantelor din grupul City Grill, despre tendinta clientilor de a  consuma produse sanatoase, de pe piata locala, despre introducerea in meniurile restaurantelor a mancarurilor vegetariene, despre fidelizarea si pastrarea clientilor (ex.Out4Food de la City Grill).

foodbar-006

In cel de-al doilea panel, Chefi Joseph Hadad (Joseph), Cezar Munteanu (Restaurant Cezanne), Samuel Le Toriellec (L Atelier), Sidia Sissoko (Norma) au prezentat meniurile de tip fine dining ale restaurantelor pe care le detin. Una dintre problemele cu care se confrunta restaurantele este lipsa ingredientelor de calitate provenite de la producatori romani.

Chef Robert Voicu si Emanuel Mocanu au facut o demonstratie culinara marca Unilever Food Solutions in care au gatit muschi de miel, cu jeleu de rosii uscate la soare, piure de morcovi la cuptor, caramelizati  si ravioli.

foodbar-022

Urmatoarele discutii au avut ca teme: bistroul – un concept versatil, restaurantele asiatice si conceptul de street food, tot mai prezent in Romania (Street Food Festival, Burger Fest, Craft BeerFestival).

Speakeri – Radu Dumitrescu (Bistro Voila), Bogdan Cervenschi ( AdHoc Bistro), Irina Laptoiu (Grano), Florin Scripca (Flavours Food Design) si altii.

Urmatorul evenment va avea loc in data de 10 noiembrie, la Hotel Sheraton, si va avea ca tema de discutie – Prajiturile copilariei, savori occidentale si ecletism.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s