Un altfel de cremschnit

M-am incumetat sa fac un cremschnit la care nu am folosit nici un ingredient de origine animala. Surpriza a fost ca gustul sa fie aproape identic cu cel al prajiturii clasice, poate nu atat de onctos, dar pe aproape. Este un preparat potrivit pentru vegetarieni, cei care tin post sau cei cu alergii la laptele de vaca.

Ingrediente:

– foi de cremschnit

Pentru crema:

– 1 litru lapte de soia (migdale, orez, alune)                                            – 200 gr zahar

– 50 gr amidon de porumb                                                                            – un baton de vanilie

– 1 lingurita de agar agar                                                                              – curcuma

– zeama si coaja de la 2 limete

11099711_10204233275651428_1464443365_o

Se dizolva amidonul in laptele rece si apoi se pune pe foc. Se adauga zaharul, coaja si zeama de la limete, curcuma si semintele de vanilie. Cand amestecul devine caldut  adaugam si agar agar, Crema se fierbe la foc mic, amestecand mereu. Dupe ce am obtinut consistenta dorita,o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste foi. Se tine la rece cateva ore, inainte de a o servi.

Agar agar-ul este o alternativa mai sanatoasa la gelatina clasica, fiind un gelifiant natural, organic, obtinut dintr-o serie de alge marine rosii – Gelidiaceae si Gracilaria.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s